Terra Eletcta

AΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 
 

 
ΠΙΠΕΡΙΕΣ 1     ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ  

Συσκευασίες:
Βάζο 340 γρ.

Φλώρινα - Πήλιο
Οι κόκκινες μακρόστενες γλυκές πιπεριές είναι από τις
νοστιμότερες ποικιλίες, με έντονα γλυκιά γεύση
και πλούσιο, 
ευχάριστο άρωμα. Οι πιο ώριμες,
όπως αυτές του βάζου μας, 
είναι και πιο πλούσιες
σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. 
Προσθέστε τις
ψιλοκομμένες σε σάλτσες, σαλάτες, κρέατα, 
ή
απλώς απολαύστε τις σκέτες με λίγο λαδόξιδο.
  
  
ΤΟΥΡΣΙΑ     ΤΟΥΡΣΙΑ
Μελιτζανάκι, αγγουράκια, κάπαρη, σελινόριζα, ραπανάκια, σπαράγγια, βολβοί
 

Συσκευασίες:
Βάζο 400 γρ. 

Πήλιο, Πέλλα, Λάρισα
Φτιαγμένα από τρυφερά λαχανικά, σκέτα ή γεμιστά,
γευστικά και αρωματικά, άλλοτε πικάντικα και άλλοτε
γλυκόξινα, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα, δίνουν υπέροχη
γεύση στις σαλάτες και στα κρεατικά, νοστιμεύουν τα
σάντουιτς με ζαμπόν ή σολομό, αλλά τρώγονται ευχάριστα
και μόνα τους ή ως συνοδευτικά ποτών.
  
  





ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ 2 
   ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΤΙΧΑ   Συσκευασίες:

Φάκελλος 10 γρ.
Κουτί PET 50 γρ.
Μεταλλικό κουτί 20 γρ.
Κουτί PET 500 γρ.

Χίος

Εντελώς φυσικό προϊόν των μαστιχόδεντρων της Χίου.
Η μαστίχα εμφανίζεται σαν δάκρυ στα χαραγμένα σημεία
και ρέει κατά σταγόνες στο χώμα. Όταν η ροή είναι συνεχής,
το δάκρυ είναι μεγάλο και σχετικά μαλακό, ενώ η μη
συνεχής ροή αποδίδει μικρό δάκρυ αλλά μεγαλύτερης
σκληρότητας. Έτσι προκύπτουν οι τρεις βασικοί τύποι
φυσικής μαστίχας: Χονδρή, Μεσαία και Ψιλή.

   
  
  
ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ     ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ & ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟΥ   Συσκευασίες:
Μπουκάλια 5, 10, 50, 100, 500, 1000 ml
Χίος

Είναι 100% φυσικό προϊόν και περιέχει μια
εξαιρετική ποικιλία θεραπευτικών & αρωματικών 
συστατικών. Βασικό συστατικό σε προϊόντα όπως
αντισηπτικές κρέμες, προϊόντα στοματικής υγιεινής
και περιποίησης σώματος, χρησιμοποιείται επίσης
ως άρωμα στην παραγωγή τροφίμων (ζαχαρώδη, 
αρτοσκευάσματα, παγωτά, ποτά κτλ). Το
Άρωμα Μαστιχέλαιου είναι αραιωμένο μαστιχέλαιο και

ενδείκνυται για καλύτερη διασπορά και ευκολότερη χρήση.

  

 
alati     ΑΛΑΤΙ  

Συσκευασίες:
Γυάλινο βάζο 100 γρ., 200 γρ., 400 γρ., 500 γρ.

PET 250 γρ, 500 γρ.,
1 κ.

Πιερία - Λέσβος (Καλλονή)

Φυσικό θαλασσινό κρυσταλλικό αλάτι, από φημισμένα
από την αρχαιότητα ελληνικά αλατωρυχεία.
Λευκό, υψηλής καθαρότητας και καθόλου επιρρεπές
στο πέτρωμα. Διατίθεται επίσης συνδυασμένο με
3 πιπέρια, καθώς και με βιολογικά βότανα
(δυόσμο, θυμάρι, σουσάμι).



xymos lemoniou 1 
   ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ  

Συσκευασίες:
PET 250 ml, 330 ml, 400 ml, 500 ml, 2 lt,
4 lt, 8 lt.

Αττική

Χυμός λεμονιού και lemon dressing σε διαφορετικές
συσκευασίες για φαγητά, κρεατικά, ψαρικά, σαλάτες,
κοκτέιλ. Καθώς φτιάχνεται με πρώτες ύλες υψηλής
ποιότητας και με ελεγμένες προδιαγραφές, κλείνει
μέσα του όλη την ευωδιά και τη φρεσκάδα των ώριμων
και άγουρων καρπών από ελληνικές λεμονιές.
 


capers3 
   ΚΑΠΑΡΗ 
Καπαρόφυλλο και Καπαρόκουμπο
 

Συσκευασίες:

Γυάλινο βάζο
120 γρ., 210 γρ.

Λακωνία - Κυκλάδες

Μια μεσογειακή γαστριμαργική απόλαυση με πικάντικη,
αψιά και υπέροχα πικρή γεύση. Χρησιμοποιούμε τα
μπουμπούκια και τα φύλλα της κάπαρης για να
γαρνίρουμε διάφορες σαλάτες, ενώ οι μικροί καρποί
μαγειρεύονται με ψάρι και κυρίως παστό μπακαλιάρο,
μπαίνουν σε κροκέτες και ως καρύκευμα στη
μελιτζανοσαλάτα, ή βράζονται για να σερβιριστούν
συνήθως με φάβα.
 


ouzo ed 
   ΟΥΖΟ  

Συσκευασίες:

Φιάλη 200 ml, 700 ml
Τύρναβος - Λέσβος

Το δημοφιλέστερο ελληνικό απεριτίφ στον κόσμο και ένα
από τα αρχαιότερα ελληνικά αποστάγματα. Με λεπτή
αρωματική πολυπλοκότητα, πίνεται ανέρωτο ή,
συνηθέστερα, με προσθήκη νερού ή/και πάγου, για να
γίνεται πιο δροσερό, να ελαττώνεται η γλυκύτητα και
να περιορίζεται η καυστικότητα του οινοπνεύματος.
Του ταιριάζουν οι αλμυρές, πικάντικες και υπόξινες
γεύσεις: ψαράκια και θαλασσινά, τουρσιά, λουκάνικα
και πικάντικα τυριά, ελιές και αγγουροντομάτα.


 

tsipouraki 

   ΤΣΙΠΟΥΡΟ  

Συσκευασίες:

Φιάλη 50 ml, 100 ml,
200 ml, 700 ml 
Μακεδονία - Θεσσαλία - 'Ηπειρος 

Εξ ολοκλήρου απόσταγμα από σταφύλια, προϊόν διπλής
απόσταξης με ανώτερης ποιότητας γεύση και άρωμα.
Διατίθεται χωρίς γλυκάνισο και με γλυκάνισο, οπότε
γίνεται πιο γλυκό και θολώνει με την προσθήκη νερού.
Σερβίρεται σκέτο και δροσερό -αλλά όχι παγωμένο-,
σε μικρά ποτήρια ή σε ψηλό ποτήρι με πάγο. Πίνεται
ως ορεκτικό πριν από το φαγητό συνοδεία μεζέδων,
ενώ μπορεί να καταναλωθεί και μετά το γεύμα, ως
χωνευτικό. Συνδυάζεται με «γήινα» και πικάντικα
εδέσματα, όπως τσιγαριστά, τηγανητό ψωμί, παστό
χοιρινό, λουκάνικα, τυριά, καυτερές πιπεριές και
θαλασσινά.